LENGYELORSZÁGI MAGYAR EGYESÜLET

DIVÉKY ADORJÁN HÉTVÉGI MAGYAR ISKOLA ÉS ÓVODA

Programok
Ne maradjon le semmiről!

Iratkozzon fel egyesületünk levelezőlistájára és látogassa az egyesületi Facebook oldalt is, hogy értesülhessen a legfrissebb hírekről és eseményekről.

Felnőtt magyar néptáncoktatás Varsóban

Részletek a programról

Baráti közösségünk szeretettel vár minden magyar néptánc iránt érdeklődő táncoslábút lengyel és magyar nyelven tartott foglalkozásokra.  A jó hangulat garantált.

Elsajátíthatod az egyes táncok alaplépéseit, a táncházak népszerű táncait, fejlesztheted a már meglévő tudásodat, vagy a néptánchoz szükséges képességeidet.

Időpont

Előzetes egyeztetés alapján

Helyszín

Chata Numinosum, ul. Jazdów 3/5 00-467 Varsó

Szervező

Mateusz Dobrowolny

Magyar Klub

Részletek a programról

Időpont

Egyeztetés szerint

Helyszín

Egyeztetés szerint

Szervező

Sárközi Botond
?bottika@gmail.com
☎️+48 785 001 308
Biegelbauer Eszter
?bigi.eszter@gmail.com

Egyesületi Klub

Részletek a programról

A társas kapcsolatok fenntartása érdekében szervezett magyar nyelvű találkozók, esetleg egy előre kiválasztott témában ismeretterjesztő előadás meghallgatásának, magyar film megtekintésének lehetőségével, vagy csak kötetlen beszélgetések kávé/tea és sütemény mellett. Az érdeklődők minden alkalommal előre értesítést kapnak a következő találkozó helyéről, idejéről és témájáról.

Időpont

minden hónap 3. csütörtök 11.00 óra vagy egyeztetés szerint

Helyszín

Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ (Varsó, ul. Moniuszki 10) vagy egyeztetés szerint

Szervező

Kiss László (laszlokiss214@gmail.com)

Szentmise magyar nyelven

Részletek a programról

A Varsóban élő magyarok részére magyar nyelvű szentmisét Paweł Sobstyl atya celebrál minden hónap 2. vasárnapján. A Szentmise után kávé/tea és sütemény mellett a testvéri szeretetet jelképező szeretetvendégségen (agapén) jönnek össze a mise résztvevői a társas kapcsolatok szorosabbá fűzése érdekében.

Időpont

minden hónap 2. vasárnapja, 15.30 óra

Helyszín

Kościół Dzieciątka Jezus (Gyermek Jézus templom) ul. Czarnieckiego 15. Varsó – Żoliborz kerület

A misét celebrálja

Paweł Sobstyl atya
E-mail: pawelsobstyl@gmail.com
Tel..: +48 602-315-705

Szervező

Markolt Ferenc
E-mail: fmarkolt@gmail.com

Nyári szünet

június közepétől szeptember közepéig

Megközelítés

A templom be van épülve a Czarnieckiego utca házsorába. Vannak előtte parkolóhelyek, de általában foglaltak, másutt kell helyet keresni. Metróval közlekedve a Plac Wilsona állomáson kell leszállni, majd vissza Varsó központja felé, azaz  a Plac Inwalidów tér felé kell menni egy villamos- vagy buszmegállót, gyalog kb. 350 m. A városközpont felől a 116 és 157-es autóbusszal vagy 6 és 15-ös villamossal juthatunk el a Plac Inwalidów térig. Innen nyílik a Czarnieckiego utca. Gépkocsival a Mickiewicza utcán a Plac Inwalidów téren áthaladva a Mierosławskiego utcáig, onnan kétszer jobbra fordulva jutunk a Czarnieckiego utcára, amely észak felől egyirányú.